RomaROMA
Seniori in Cetatea Eterna
Plecari: 24.01, 31.01, 07.02, 14.02, 21.02.2018
(5 zile/4 nopti)

O vizita la Roma, acum mai convenabila decat oricand!
Putina lume stie ca temperaturile de iarna in marele oras rareori scad sub 12 grade iar soarele isi face simtita prezenta cel putin cinci ore aproape in fiecare zi. Cetatea Eterna se dezvaluie calatorului cu o maretie impresionanta, intorcandu-l in timp cu mai bine de doua milenii, amintindu-i de grandoarea Antichitatii dar si de farmecul Renasterii. O istorie atat de bogata si-a lasat amprenta pretutindeni la Roma, de la Colosseumul cezarilor la Vaticanul papilor, de la Forumul Roman unde aveau loc activitati de comert la Fontana di Trevi, unde legenda spune ca o moneda aruncata asigura revenirea la Roma, iar realitatea “spune” ca in fiecare seara, monedele sunt stranse si predate unui fond de caritate. Ca si roman insa, nu poti sa mergi la Roma si sa nu poposesti langa Columna lui Traian, ridicata de Apolodor din Damasc, o cronica autentica a razboiului daco-roman, o lectie de istorie invatata din basoreliefuri milenare.
PROGRAMUL CIRCUITULUI:
Ziua 1: BUCURESTI – ROMA
Intalnire la ora 05:30 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – terminalul Plecari - cu insotitorul roman de grup pentru imbarcarea pe cursa TAROM cu destinatia Roma. Sosire la Roma la ora locala 08:40. Transfer in oras pentru
participarea la un tur cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Cazare la hotel de 4* standard local sau similar din lantul RAELI www.raelihotels.it (clasificarea agentiei: echivalent 3* standard international).
Ziua 2: ROMA – vizita optionala la VATICAN
Mic dejun la hotel. Zi dedicata, dupa preferinte, plimbarii in cartierul Trastevere, un cartier tipic roman, cu strazi inguste si case medievale sau optional se poate organiza vizitarea Bisericii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci.
Ziua 3: ROMA – FLORENTA – ROMA (excursie optionala)
Mic dejun matinal la hotel, urmat de excursie optionala de o zi la Florenta, unde vom vizita (tur pietonal) Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio. In incheierea turului de oras, in functie de timpul ramas disponibil se pot vizita Palazzo Vecchio sau una dintre numeroasele galerii de arta ale orasului. Dupa amiaza intoarcere la Roma. Pret informativ: 100 EURO/persoana, minim 20 platitori.
Ziua 4: Zi libera in ROMA sau excursie optionala la TIVOLI
Mic dejun la hotel. Plimbare cu insotitorul de grup pe eleganta Via Condotti, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona. Dupa amiaza va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale. Optional excursie la Gradinile Tivoli. Pret informativ: 60 EURO/persoana, minim 20 platitori.
Ziua 5: ROMA – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu  17:00, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti, decolare la ora locala 19:50. Sosire la Bucuresti la ora 23:05.
PRET/persoana: 225EURO - 24, 31.01, 07.02; 255EURO - 14, 21.02 (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 100 EURO / persoana

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Roma si retur cu compania TAROM;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* standard local din lantul RAELI www.raelihotels.it sau similar (echivalent
3* standard international);
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• tur de oras;
• insotitor roman de grup.
NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport: 130 EURO/persoana (pot suferi modificari);
• taxa hoteliera impusa de primaria locala, in valoare de 6 euro/zi/persoana - se achita personal la receptie, la
sosire;
• asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata), alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse.
CONDITII DE PARTICIPARE:
DE ACEASTA OFERTA POT BENEFICIA SENIORII (persoane cu varsta peste 55 ani). Persoanele cu varsta sub 55 ani (care nu
sunt insotite de cel putin un senior in camera) se pot inscrie contra unui supliment de 30 euro/persoana/sejur.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:30 – Roma 08:40
Roma 19:50 – Bucuresti 23:05
GRUP MINIM:
25 persoane. Supliment grup 21-24 persoane: 20 EURO/persoana; Supliment grup 16-20 persoane: 45 EURO/persoana.
Pentru un numar mai mic de 16 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul
unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si
cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif
mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.main-background