KEMER


Kemer este un oras in sud-vestul Turciei, situat pe litoralul Marii Mediterane, la poalele muntilor Taurus. Este centrul administrativ al districtului cu acelasi nume din provincia Antalya si o importanta statiune turistica. Portul ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice iar pe faleza din apropierea portului se afla multe magazine, cafenele, restaurante si baruri cochete. Golful cu vegetatia bogata si plajele intinse fac din Kemer una din cele mai populare statiuni de pe Riviera Turceasca.
Clima in Kemer este tipic mediteraneana, cu vreme uscata si fierbinte si apa marii calda. Vremea este insorita aproximativ 300 de zile pe an. Temperatura marii este de 10-12 grade celsius iarna, 27-29 grade celsius in timul verii.
Incantatoarea statiune Kemer este situata la 42 km sud-vest de Antalya. Simfonia culorilor va intampina cu albastrul stralucitor al Marii Mediterane, cu tonurile de verde ale padurii de pini si cu albul imaculat al caselor traditionale. 
Kemer are in componenta 9 ministatiuni dispuse de-a lungul coastei pe o distanta de 52 km si este o statiune de familie aglomerata si populara, care si-a pastrat cladirile joase, motiv pentru care iti da senzatia unui oras micut.
Plajele sunt atat cu nisip cat si cu pietris, si sunt mentinute perfect curate. Marea e agitata, iar complexul Moonlight Beach (deschis publicului contra unei taxe de intrare modice) ofera posibilitati excelente de practicare a sporturilor de uscat si de apa.
In Parcul tematic Yuruk (nomad) puteti urmari pe viu cum se practica diferite mestesuguri. Magazinele de aici vand covoare si alte bunuri de o calitate deosebita, iar atmosfera locului este una foarte sofisticata. Asezarea, avand pe fundal muntii inalti ai Liciei, este bun punct de plecare pentru excursii si drumetii catre antichitatile din Licia sau Antalya

kemer_4.jpg Kemer.jpg kemer_7.jpg

 

 

Send Whatsapp Message